Koncert anmeldelse – Melissa Horn – Lille Vega – Fredag 21 Maj.

Melissa HornJeg blev introduceret til Melissa Horns Musik af en kollega, sjovt nok uge før hendes anden plade ”Säg ingenting till mig” fik dansk distribution og samme uge blev der da også afholdt en Swedish Night i Copenhagen Jazzhouse.

På det tidspunkt havde jeg kun hørt hendes største hit fra den plade ” Lät Du Henne Komma Närmre” Samt brudstykker af andre sange, men jeg blev overbevist af denne 23 årige kvindes evne til at skrive og ikke mindst fremføre melankolske sange med en nerve og indlevelse men ikke skulle tro at en 23 årig kunne præstere.

Så jeg vidste godt at det jeg skulle overvære i Lille Vega denne aften kunne blive ret så intimt og Gåsehudsfremkaldende, forventningerne blev i den grad indfriet.

Hun startede solo på de to første numre, kun akkompagneret af hendes guitar. Bagefter blev hun backet op af en nedtrimmet version af hendes band der normalt er på fire medlemmer, I aften havde kun to medlemmer med, men Keyboard, western og steel guitar samt Melissas smukke vokal og guitar var også rigeligt til af fylde Lille Vega med vellyd.

Der blev fremført numre fra hendes første plade fra 2007 ”Långa Nätter” samt pladen fra 2009 ”Säg ingenting till mig” hvor sangene hovedsageligt er beskrivelser af den svære kærlighed, parforhold og ikke mindst utroskab. Som hun selv kommenterede ”her kommer den mest positive sang jeg har skrevet”, før hun satte i gang med  ”Jag vet vem jag är när jag är hos dig”.

Sangene blev da også serveret med små historier om ekskærester, gamle venskaber og generelle iagttagelser om mænd og kvinder imellem sangene, men man kunne mærke at den lidt generte kvinde, der ellers har en kæmpe publikum i hjemlandet og spiller væsentligt større koncerter end denne aften, trivedes bedst på scenen når hun sang.

Hun sluttede den 70 minutter lange koncert som hun startede, helt alene på scenen med den fantastiske sang ”Falla Fritt”

Melissa Horn har endnu ikke fået så mange danske fans ellers også har koncerten ikke været promoveret korrekt. For der var et overtal at svenskere blandt publikum. Og størstedelen af dem var kvinder.

Men det skal nok komme, hun spiller koncerter i Århus og København i September 2010. Og til den tid skal det danske publikum også nok ha fået øjnene op for den svenske sangfugl.

  5 Stjerner til Melissa Horn

Comments are closed.