Koncert anmeldelse – Snow Patrol – K.B. Hallen 22. Maj

snowpatrol

På en halv lun aften i Maj mødte jeg forventningsfuld op ved K.B. Hallen.

Jeg havde oplevet Snow Patrol i Store Vega sidste år og det var en af de bedste koncertoplevelser i 2009 for mig. Så forventningerne var store denne aften.

Kl. 20 Trådte bandet Foals på scenen til den mange gange utaknemlige opgave at skulle opvarme et publikum der hovedsageligt er kommet for at se et andet band. Denne aften var der dog tilsyneladende en stor del af publikum der godt vidste hvem Foals var og stemningen og klapsalverne var i hus fra start.

Jeg havde ikke selv hørt om dem og det er ikke lige plader der ender i min egen samling men jeg følte mig ret godt underholdt i de 40 minutter de var på scenen og det var en god start på aftenen.

Efter den obligatoriske pause (praktisk til øl forsyning osv.) trådte Snow Patrol på scenen kl. ca. 21:20. Under et øresønderrivende bifald kickstartede bandet godt 100 minutters koncert med sangen hvor radiohits og publikumsfavoritter som ”Run”,  ”Chasing Cars” & ”Hands Open” og ikke mindst deres nyeste radio hit ”Just Say Yes” blive spillet med et massivt 3000 mand stort backingkor som publikum denne aften udgjorde.

Bandet var i gode hænder og Især Forsanger Gary Lightbody var i sprudlende humør, bandet var tændte og som han fortalte det var jo også kun deres 2. koncert i ”Up To Now” turneen.

Det eneste minus, som også kan opfattes som et ret stort minus, var lydkvaliteten i K.B. hallen, Som jo også altid har haft ry for at være fra slem til horribel. Lightbodys vokal druknede tit fuldstændigt i en massivt lydhav hvor især bassen tit var alt for fremtrædende, de tekniske fejl blev da også kommenteret af Lightbody selv, og det udløste blot endnu et bifald da han spurgte om vi ikke havde hygget os alligevel.

Som ekstranummer spillede bandet  ”The Lightning Strike” (som faktisk er 3 sange kædet sammen til et mammutværk på 16 minutter. Tilsat superflot videoanimation der badede hele scenen i flotte konstant skiftende motiver. Og koncerten blev rundet af med ”You´re All I Have”

Og denne aften var det altså ikke så lidt…

5 stjerner til Snow Patrol

Comments are closed.