Hall Of Fame – Bogserie Anmeldelse

HAF

De store tegnere – I stort format.

Alle har læst tegneserier på et eller andet tidspunkt og vi kender allesammen Anders And, Onkel Joakim, Rip, Rap og Rup & Fedtmule og Mickey Mouse.

Men har du nogensinde tænkt over hvem der har tegnet eller skrevet historierne ?

Hall Of Fame er en bogserie på 26 bøger hvor de mest fremtrædende Disney tegnere får deres bedste værker præsenteret på en flot og detaljeret måde.

Den, vel nok, mest kendte Disney tegner Carl Barks er præsenteret i fire bøger, inddelt i Barks egne favorit emner: Bilerne i Andeby, Bordets Glæder, Sport og en bog med historier om Grønspætterne hvor Barks har leveret historierne & hvor tegningerne er tegnet af Hollandske Daan Jeepes.

Amerikaneren Don Rosa, som er kendt som arvtager efter Barks, får som den eneste, sine samlede værker præsenteret over 10 bøger.

Hver bog starter med introduktion til tegneren og biografier og forord skrevet af eksperter og redaktører, det giver godt baggrunds info om tegnerne og tegnestil. Der er også gengivelser af sjældne værker og i Don Rosas tilfælde indleder han selv hver enkelt historie med sjove historier og anekdoter. F.eks fortæller Don Rosa om at han altid gemmer en dedikation til Carl Barks ”D.U.C.K”  i hver historie.

Der er også gjort plads til seriefortællinger samlet i bogform f.eks.byder Don Rosa bog 4 og 5 på føljetonen ”Her er dit liv, Joakim” og der er også en hel bog dedikeret til ”Dragonlords” historien af forfatter Byron Erickson og tegneren Giorgio Cavazzano.

Det er interessant at gå på opdagelse i bøgerne og se hvordan hver enkelt tegner kan sætte sit eget særpræg på kendte figurer, så alt i alt er denne bogserie et must for tegneserie interesserede, ihvertfald de voksne af slagsen.

Bogserien er i Danmark på 26 bøger. I Tyskland, Norge og Sverige er der langt flere udgivelser. Men Egmont har, uvist af hvilken årsag, valgt at stoppe serien efter 26 bøger og Don Rosa er derfor den eneste tegner der får præsenteret de komplette værker.

Marco Rota, Daniel Branca, Victor Arriagada Rios (Vicar), Amerikanerne Floyd Gottfredson & Tony Strobl  & William Van Horn er alle seks repræsenteret med en bog hver. Amerikaneren Paul Murry & Spanske Romano Scarpa er begge repræsenteret med to bøger. Danske Freddy Milton er repræsenteret med en bog hvor hans samarbejde med hollandske Daan Jeepes er præsenteret.

Bøgerne er trykt på lækkert tykt glossy papir og hardback indbundet med flot tryk på coverne. Bøgerne kan købes hos boghandlere og forhandles også på www.serieshoppen.dk

Bøgerne koster mellem 199 kr. og 229 kr. stk. og er på mellem 170 og 200 sider hver.

4 Stjerner til Hall Of Fame bogserien

HAF Logo

Comments are closed.