Lena – My Cassette Player – CD Anmeldelse

Lena-Meyer-Landrut-My-Cassette-Player

Lena Via Satellite

19 årige Lena Meyer-Landrut vandt den 29. Maj 2010 det internationale Melodi Grand Prix med sangen ”Satellite”. En sang vi danskere jo havde en andel i, da den er skrevet af Århusianeren John Gordon i samarbejde med amerikaneren Julie Frost.

Dog var der nok ikke mange danskere der var klar over at Lenas debutplade ”My Cassette Player” faktisk udkom den 7. Maj i år. Men mon ikke den får lidt opmærksomhed nu, det fortjener den ihvertfald.

Den unge dame har en særpræget, lidt jazzet sangstemme, der på pladen gør sig ret godt. Hvis man skal sammenligne hende med andre kvindelige sangerinder, ligger det vist lige for at nævne bl.a. Lily Allen og Duffy. Ifølge Lena selv er hendes musikalske inspirationer bl.a Vanessa Carlton, Adele og Kate Nash, og man kan da også sagtens høre hvem Lena ser op til.

Pladen indeholder ret så funky numre som f.eks. ”I like To Bang My Head ” & ”You Can´t Stop Me” Pladens titelnummer ”My Cassette Player” er en simpel men catchy sang der leder tankerne hen på Corinne Bailey Rae. Pladen indeholder også to coverversioner den jazzede ”My Same” (Adele) & balladen ”Mr. Curiosity” (Jason Mraz) men de resterende 11 numre er originale sange.

Her er tale om en let og luftig sommerplade, Der passer perfekt til en varm sommerdag på stranden eller i haven. Sangene ”I Like To bang My Head” samt slutnummeret “Wonderful Dreaming” er gode bud på kommende radio hits.

Pladen må ikke opfattes som en ”X-factor” plade, altså en plade hvor alt er tilrettelagt for ”kunsteren” og produceret på to en halv arbejdsdag, man kan mærke at Lena selv har været med i prosessen og sat sit eget præg på pladen og hun er da også krediteret som sangskriver på fem af numrene på pladen.

Pladen er dog ikke noget mesterværk men en fin debutplade, hvis kvalitet i hvert fald ligger langt, langt højere end det musik der ellers er med i melodi grand prix, så lur mig om vi ikke kommer til at høre mere til den unge Lena i nærmeste fremtid.

3 stjerner til Lena ”My Cassette Player”Lena

 

Comments are closed.