Shrek Den Lykkelige – Film Anmeldelse – Orig. Version i 2D

Pas på hvad du ønsker dig. shrek_forever_after_poster_movie_trailer

 

Det er i den grad blevet hverdag for Shrek, Fiona og den lille familie i denne fjerde fortælling om Shrek og co.

Der er nok at se til i det lille hjem for den store troldefar, med konstante bleskift, madlavning og reparation af det konstant tilstoppede lokum i baghaven, og man fornemmer da også hurtigt at Shrek er en anelse træt af familielivets til tider snærende bånd. Shrek har med andre ord en god gammeldags midt livs krise.

Da Shrek forlader sin egen fødselsdagsfest, efter et vredesudbrud, løber han, ikke helt tilfældigt, ind i Rumleskaft. Rumleskaft tilbyder Shrek at han kan opleve 24 timer som sit gamle jeg, mod at Rumleskaft må tage en dag af Shreks liv, Alt hvad Shrek skal gøre er at skrive under på en kontrakt.

Shrek nyder da også kortvarigt at være den store skræmmende trold der kunne skræmme livet af folk med sit brøl og var noget ugleset i landsbyen. Men han opdager dog hurtigt, at det nok var en ret så dårlig ide at indgå en sådan aftale med Rumleskaft.

Alt er forandret, Rumleskaft har indtaget positionen som konge i Landet Langt Langt Borte og ingen kender eller kan huske Shrek længere og han får pludselig travlt med at rette op på situationen.

Uden at jeg afsløre for meget af handlingen kan jeg vist godt nævne at det er den klassiske fortælling om at man ikke ved hvad man har, før det er væk og at man nok skal være glad for det man har.

Den fjerde og sidste film i serien er egentlig en vellykket affære, langt bedre end Shrek Den Tredje fra 2007. Æsel stjæler, som vanligt, spotlightet i rigtig mange scener og det er ikke mindst Eddie Murphys fortjeneste. Den Bestøvlede kat (Antonio Banderas) Har også et par rigtigt sjove scener, mest fordi den grundet pension har lagt sig gevaldigt ud.

Dreamworks har malket franchisen Shrek til det yderste og det er helt fint at man stopper her, det er i hvert fald et værdigt punktum for fortællingen, så må vi bare håbe at de Shreks tre troldeunger ikke får deres egen tegnefilmsserie på nickelodeon.

3 Stjerner til Shrek Den Lykkelige (Shrek Forever After).

shrek-forever-after-2

Filmen vises også med danske stemmer af bl.a. Jan Gintberg og Thure Lindhardt og  i 3D i udvalgte biografer.

Comments are closed.