Grusomme Mig – Film anmeldelse – 2D version med Dansk tale (Despicable Me)

 

despicable-me-movieGrusomme Mig er en film jeg har glædet mig til at se siden jeg så de første teaser trailere der havde de små gule væsner, Der mest af alt ligner overraskelses kapslen i et Kinder æg, Kaldet Minions, I hovedrollerne.

I selve filmen indtager de dog rollerne som komiske sidekicks og det virker det meste af tiden.

Gru er, ifølge ham selv, verdens grummeste superskurk, men sandheden er nok nærmere at de grumme ting han planlægger aldrig rigtigt vil lykkedes på trods at mere eller mindre geniale opfindelser og hans trofaste gule hjælpere. For at det ikke skal være løgn har han lige fået nyheden om at en af pyramiderne i Giza er blevet stjålet, en skurkestreg så stor at det jo gerne skulle ha været Gru der stod bag.

For at kunne udføre en endnu større skurkestreg….nemlig at stjæle månen skal Gru skaffe den skrumpepistol tilbage som hans nye rival Vector, hvis oprindelige navn er Victor, har stjålet fra ham.

Og uden at komme ind på de nærmere detaljer bliver Gru nødsaget til at adoptere 3 forældreløse piger, der sælger småkager i nabolaget, Så de kan infiltrer Vectors high tech skurkeborg.

Men at passe på tre forældreløse piger er en lidt større mundfuld end Gru havde regnet med,

Man kan jo ikke både være superskurk og familiefar på samme tid, vel ??.

despicable-me-miranda-cosgrovedespicable-me-lg

Der er rigeligt at komme efter både for børn og voksne, dog er hverken historie eller animation på niveau med f.eks. en Pixar produktion men den er nu ret vellykket, især når man tænker på at det er første film fra det nystartede studio Illumination Entertainment.

Det er ikke helt ukendte kræfter der står bag filmen der er instrueret at Chris Renaud & Pierre Coffin.

Chris Renaud har været animator hos Blue Sky Studios på filmene Ice Age 3 og Horton og støvfolket hvem og var storyboard Artist på Ice Age 2 og Robots.

Historien er skrevet af Sergio Pablos, der tidligere har været animation director på Asterix og Vikingerne fra 2006 samt animator på en del Disney produktioner, bl.a Klokkeren fra Notre Dame (1996) og Tarzan (1999).

De danske stemmer leveres af Søren Sætter Lassen, Grethe Mogensen, Cyron Bjørn Melville, martin Brygmann, Lene Maria Christensen & Emma Høeg og de virker fint, på trods af at de erstatter Amerikanske stemmer der bliver leveret af Steve Carell, Jason Segel, Russell Brand & Julie Andrews.

Husk at bliv siddende i salen selvom slutcredits starter, da de gule minions laver fjollerier der helt klart er tiltænkt 3D.

Grusomme Mig 2 er annonceret til release i 2013.

4 stjerner til Grusomme Mig.

Comments are closed.