Melissa Horn – Koncerthuset Studie 2 – Søndag 20/2 2011 – Koncert Anmeldelse

Horn og Co. Indtager Danmark

Det var en (igen) tydelig nervøs Melissa Horn der i går startede hendes Danmarks turne, i det smukke Studie 2 i Koncerthuset. Men efter det første nummer ”Jag vet Vem jag är när Jeg är hos dig”, sendte de 540 fremmødte publikummers bifald hurtigt de premiere nerver på retur. Melissa og hendes fire mand store band leverede en musikalsk oplevelse i absolut særklasse.

At bandet, ifølge Melissa Horn selv, ikke havde spillet sammen i næsten et halvt år kunne man ikke mærke. De fire musikere leverede fantastiske præstationer men mange fine musikalske detaljer, især i mange af de mere stille numre blev der kælet for detaljerne og jeg var især imponeret af Melissas guitarist Markus Krunegård, den mand kan tilsyneladende spille på alt, bare der er strenge på, og i parentes bemærket, så er enhver der kan spille på steelguitar er en helt i mine øjne.

Spilleglæden var med andre ord gigantisk og blev kun større, da de blev bekræftet af publikummernes stadigt større klapsalver, som koncerten skred frem.

Vi fik selvfølgelig numre fra hendes to første udgivelser “Långa Nätter” og “Säg ingenting till mig” i den 90 minutter lange koncert, bl.a hittet Lät du henne komma närmre & ”En famn för mig” samt de to titel numre fra pladerne. Men vi fik også tre nye numre som forhåbentligt er at finde på den plade som hende og bandet snart går i studiet og indspiller og som skulle udkomme i efteråret. Jeg fik desværre kun fat i en af sangtitlerne ”Letar Du Efter Nogon” (med forbehold for stavefejl).

De fleste af Horns sangtekster handler om kærligheden på godt og ondt og hendes vokal er på en gang skrøbelig og stærk og når hun f.eks. synger ”du säger att jag skrämde bort dig men du var ju aldrig här” i sangen ”Med Ena foten Utanför” er det lige før det er svært at trække vejret, så intenst er det.

Som ekstra numre fik vi nummeret ”New York” samt min absolutte favorit ”Falla Fritt”, der med sin tiltagende intensitet sender undertegnede i gulvet hver gang.

Det glæder mig at Danskerne har fået øjnene op for Melissas fine sange og jeg tror der er ihvertfald mindst 540 mennesker der glæder sig meget til at høre den nye plade, efter denne fantastiske aften.

5 Stjerner til Melissa Horn

Danmarks turneen forsætter her:

2011-02-22 Helsingør (dk) , Toldkammaret
2011-02-23 Odense (dk) , Posten
2011-02-24 Esbjerg (dk) , Tobakke
2011-02-25 Aalborg (dk) , Skråen
2011-02-27 Århus (dk) , Train

Comments are closed.